lindebloesem homeopathie amsterdam
lindebloesem homeopathie amsterdam

Consult


Hoe ziet een behandeling eruit? Na het intakegesprek zoek ik een passend geneesmiddel en volgen nog een of meerdere consulten.

Intake
Ik begin met het in kaart brengen van het totale beeld van u als cliënt. Eerst praten we over de klachten waarmee u komt, hoe die zich uiten, wanneer ze begonnen zijn, en dergelijke. Eventuele andere klachten nemen we op dezelfde wijze door. Ook voeding, slaap, menstruatie, erfelijke factoren, andere specifieke eigenschappen en reactiepatronen komen aan bod.
Het intake-consult duurt anderhalf tot twee uur.

Passend geneesmiddel
Hierna zoek ik een geneesmiddel dat past bij het totaalbeeld van de symptomen. Dit middel krijgt u mee direct na het consult, of het wordt zo spoedig mogelijk na het consult opgestuurd. Het homeopathische middel bestaat uit kleine korrels.

Vervolgconsulten
Na een week of vijf is er een vervolgconsult. Tijdens dit consult bespreken we het effect van het middel. Eventueel schrijf ik een herhaling of ander middel voor. Indien nodig spreken we nogmaals een vervolgconsult af. Hoe lang een behandeling duurt hangt af van de aard van de klacht, hoe lang de klacht al bestaat, de erfelijke belasting en of een klacht wel of niet chronisch is.

Ook belangrijk is of het beeld voor mij als homeopaat duidelijk genoeg is om een passend middel te vinden. Hoe meer overeenkomsten er zijn op verschillende niveaus (lichamelijk, emotioneel en algemeen), des te beter zal het middel werken.