lindebloesem homeopathie amsterdam
lindebloesem homeopathie amsterdam

Kinderen


De zachte maar effectieve werking van homeopathie is uitstekend geschikt voor baby's en opgroeiende kinderen. Zij reageren vaak snel en goed. Een homeopathische behandeling bij kinderen vergt een eigen aanpak.

Vooral jonge kinderen kunnen niet vertellen wat er aan de hand is. Ik heb eerst een uitgebreid gesprek met de moeder, waarin de zwangerschap, de bevalling en de ontwikkeling van de baby aan de orde komen. Verder kijk ik naar hoe de baby contact maakt (is hij vrolijk, stil, hoe huilt hij precies, en dergelijke). Zo kan ik zonder dat de baby iets zegt een goed beeld krijgen.

Ouders zijn vaak verbaasd over hoeveel hun kinderen zeggen tijdens een consult. Sommige kinderen kunnen heel goed een tekening maken hoe de pijn van binnen voelt. Of soms speel ik samen met het kind met poppen.

Op basis van uw informatie en mijn observaties kies ik een medicijn dat precies past bij uw kind en zijn of haar klacht. De kinderen gaan zich weer prettiger voelen en vaak zie je een groeispurt of een enorme ontwikkeling met lopen of praten.